Szórakozás

Reszkessetek betörők! – “Megtörtént” a valóságban is

A filmes módszerrel fogta el az üzletüket fosztogató betörőt egy kereskedő házaspár.

A világ egyik legvidámabb betörését élte meg egy boltos házaspár Nagy-Britanniában, pedig hozzájuk törtek be, ám ők jó előre csapdát csapdára halmoztak üzletükben. A betörő számára nem volt ennyire mulatságos a kaland, ő ország-világ előtt megszégyenült.

A bolt Marlow városában van, és tulajdonosainak feltűnt, hogy eltűnt némi pénz a kasszából, ami azután több éjszaka is megismétlődött. A házaspár előbb nagyfelbontású kamerát rejtett el éjszakára, és a felvétel révén kiderült, hogy egy húszéves alkalmazottjuk a szarka. A pár ezek után ötlötte ki a “rebarbara és tejsodó” fedőnevű hadműveletet, amelynek előkészítése gondosságban vetekedett a “D-napéval”.

A döntő éjszakára a pár beöltözött tetőtől talpig feketébe, és elbújt a raktárban. Arra az esetre, ha elaludnának, fémedényeket, üvegpalackokat és egyéb csörömpöléskeltő tárgyakat helyeztek el a bolt stratégiailag fontos útvonalain. Ezekből ráadásul azt is pontosan tudhatták, hogy hol “tart” a betörő. A teljes sötétség végett kirekesztették az utcai világítást: az ablakokat belül leragasztották szövetdarabokkal.

Fáradozásuk nem volt hiábavaló: először a bolt bejárati ajtaja feletti csengettyű szólalt meg, azután a betörő felrúgta az első palackot. Utána következett az ugyancsak útban lévő szemeteszsák-barikád tele hulladékkal. Küzdelem hallatszott és szitkozódás, amelynek alapján a betörő ekkor már kezdett dühös lenni. Utána egy olyan epizód jött, amely nem volt a tervben: a röhögése visszafojtásával küzdő pár vécé használatának és lehúzásának hangját hallotta, majd pedig újabb csetlés-botlásét: a betörő ekkor ért a tejszínspraykhez, melyeket a házigazdák elfektettek a padlón, hogy jól guruljon a tolvaj. Az éjszakai “előadás” ekkor kezdett a Reszkessetek betörők! című amerikai vígjáték brit színpadi és bolti változatává válni. Érezhette ezt a betörő is, mert feladta akcióját, és elkezdett a kijárat felé tapogatózni. A pár ekkor rohanta meg. A házigazdák ezután az ajtó bezárásával marasztalták halálra rémült foglyukat, míg meg nem érkezett érte a rendőrség.

Mint kiderült, a fiatal szerencsejáték-függő és adósságai miatt lopott, félelmében hitelezőitől. Összesen 545 fonttal – 160 ezer forinttal – tartozott. A bíróság egy év rendőri felügyeletre ítélte és 40 óra közmunkára. Szüleitől is kapott büntetést: “lefokozták” a család szégyenévé, nem mehetett nyaralni, visszamondták a neki beígért autót. Adósságát és az általa okozott kárt kifizették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik