Szórakozás

Gárdonyi strand a világelitben

A világ legszebb 66 strandja között szerepel a gárdonyi Sport Beach - olvasható a Világ legszebb strandjai című kiadványban.

A Velencei-tó egyetlen Kék-Hullám Zászló minősítésű strandja a miénk, melynek az elmúlt években igyekeztünk egyedi arculatot teremteni. Ebben nagy szerepet játszott a környezetvédelem, öko szemléletű vízparti strandot álmodtunk meg. mondta Bálint György, a strand üzemeltetője a Fejér Megyei Hírlap munkatársának.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete együttműködött az osztrák Corps Touristique Austria  szakmai egyesülettel, s  a közelmúltban bemutatták  a Világ legszebb strandjai című tematikus kiadványt, amelyben az európai mellett más kontinensek strandjait is felkutatták, szakmailag értékelték.

Az értékelés alapján olyan létesítmények kerültek a legrangosabbak 66-os csoportjába mint a dubai Jumeirah Beach, a görögországi Mytros Beach és a jamaicai Seven Mile Beach.

A legszebb strandok többsége persze tengerparti létesítmény, ami egészen más, mint amit itthon, a hazai adottságok mellett megvalósíthatunk. Épp ezért nem homokos plázst és pálmákat képzeltünk a Velencei-tó partjára, hisz mi mások vagyunk. A helyi adottságokat próbáljuk kiaknázni, s ezeket hétről hétre izgalmas programokkal, találkozókkal fűszerezzük. Hiszem, hogy ez volt a döntő szempont mérlegeléskor- jegyezte meg Bálint György.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik