Szórakozás

Schwarzenegger ismét rosszalkodott

Akár pénzbüntetés is várhat Arnold Schwarzeneggerre, mivel egy bejelentés szerint júniusi látogatásakor állítólag szivarozott a salzburgi repülőtéren.

Kalifornia volt kormányzója ellen feljelentés érkezett az ügyben – legalábbis a Kurier című lap szerint, az illetékes hatóságnál azonban egyelőre nem tudnak róla. Eltérően értesült egy másik osztrák bulvárlap, a Krone Zeitung, amely úgy tudja, hogy az egykori hollywoodi filmcsillagot kétszer is megbírságolták tiltott helyen való dohányzásáért, a grazi és a salzbrugi repülőtéren, 200-200 euróra.

Az osztrák köztévének nyilatkozó Josef Goldberger hatósági referens szerint feltehetőleg a büntetési eljárás elindítása sem jelentene sokat, hiszen magánszemélytől érkezett feljelentések esetében a közigazgatási jog alapján a vádlottnak joga van az állásfoglalásra. “Küldhetek Arnie-nak hivatalos felszólítást, de ha széttépi, akkor ennyi volt, az Amerikai Egyesült Államokkal ugyanis nincs jogsegélyegyezményünk” – fejtette ki Goldberger.

De nem ez az egyetlen oka annak, hogy Schwarzenegger büntetlen marad. Alexander Klaus, a repülőtér sajtószóvivője szerint ugyanis a Terminátor Salzburgba érkezve csak szájába dugta a szivart, de nem gyújtotta meg: “Az égő cigaretták ugyebár füstölnek, Schwarzenegger mellett viszont nem voltak füstfelhők”.

A Krone Zeitung értesülése szerint elszánt dohányzásellenes aktivisták most az amerikai nagykövetségen akarják behajtani a bírságot, amellyel Schwarzeneggert sújtották.

Az osztrák repülőtereken tilos a dohányzás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik