Szórakozás

Sztárok kampányolnak az ádáz póniért

Sasvári Sándor és Pintér Tibor is szót emelt annak a póninak az elaltatása ellen, amely átharapta egy férfi torkát.

Szörnyű hír járta be két héttel ezelőtt az országot. Egy póniló ölt meg egy férfit Gerendáson úgy, hogy szétroppantotta az ádámcsutkáját. A tragédiát követően az állat gazdája úgy döntött, elaltatja a jószágot. A hírre elképesztő összefogás jött létre. Állatvédő szervezetek és magánemberek is kampányolni kezdtek póni életben tartása mellett.

Most sztárok is felszólaltak a négylábú mellett. Sasvári Sándor, aki maga is gyakorlott lótartó, azon a véleményen van, hogy baleset előfordulásakor a hiba mindig az ember készülékében keresendő. Elmondta: vele is előfordult már, hogy valamelyik lova megharapta, de soha nem ok nélkül. A színész szeretné meggyőzni az állat gazdáját, hogy álljon el eredeti szándékától, és ne altassa el a pónit. Ha kell, akár ő maga is hajlandó befogadni a lovat.

Pintér Tibor ugyancsak szót emelt az állat védelmében. Nem tartja ugyanis elfogadhatónak, hogy a rosszul megközelített állat bűnhődjön a balesetért.

A gerendási pónit valószínűleg evés közben zavarhatták meg. A ló nem volt veszett, vélhetőleg csak védeni akarta az elé rakott abrakot.

Az állat karanténba zárva várja sorsa alakulását. Több híresség mellett egy lovakkal foglalkozó szervezet is igyekszik megmenteni az elaltatástól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik