Szórakozás

Kommandósok képezték ki Katalin hercegnét

A brit királyi család új tagját is felkészítették az esetleges ellene irányuló támadásokra.

Fárasztó kommandós kiképzésen van túl Katalin, brit hercegné: egy esetleges emberrablásra készítette fel a hadsereg elit SAS-egysége – adta hírül a The Sun. A fiatalasszony kiemelt védelmet élvez, mióta összeházasodott Vilmos herceggel.

Elképzelhető ugyanis, hogy a királyi családban betöltött új szerepe miatt nemcsak rajongók akarnak majd a közelébe férkőzni, hanem a terroristák, az emberrablók és a pszichopaták is potenciális célpontot látnak majd benne.

A kiképzés mind fizikálisan, mind lelkileg nagyon megterhelő. A királyi család tagjai mellett a politikusoknak és a veszélyes országokban dolgozó briteknek is át kell esniük a kurzuson.

Az alanyok megtanulják a legfontosabb túlélő praktikákat, a szokatlan körülmények felismerését, a támadásokra való helyes reagálást, a kapcsolattartást a túszszedőkkel, az autóvezetést pszichikai nyomás alatt és a kódolt üzenetek továbbítását.

A bulvárlap egyik forrása elárulta: a palota biztos akar lenni abban, hogy Katalin új státusza nem szolgáltatja ki őt erőszakos támadásoknak. A beszámoló szerint a hercegné egyébként nagyon felkészült a váratlan helyzetek kezelésében. A védelmi kiképzés mind fizikailag, mind mentálisan megtanította erre.

Utóbbi kapcsán emlékeztetett arra a 80-as években történt bizarr esetre, amikor II. Erzsébet királynő egy idegent talált a hálószobájában, akivel a rendőrség megérkezéséig percekig kellett beszélgetnie.

A teljes kiképzés hónapokig tart, és a hadsereg SAS-kommandójánál vagy a brit titkosszolgálatnál lehet elvégezni. Az szigorúan titkos, hogy Katalin a rövidített változaton vett-e részt.

Vilmos herceget 16 évesen, egy hasonló kurzuson tanították meg géppisztollyal lőni. Amikor édesanyját, Diana hercegnőt oktatták, kisebb balesetet is szenvedett: egy villanógránát miatt lángra kapott a haja – írja a The Sun.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik