Szórakozás

Hódító útra indult a kutyajóga

A kurzus célja az ebek és a gazdik kapcsolatának elmélyítése. Egyebek közt éneklés is szerepel a programban.

Kutyáknak tart jógaórákat egy nő az Egyesült Államokban, pontosabban kutyáknak és gazdáiknak közös kurzust. Suzi Teitelman társjógának nevezi tanfolyamát, mert a lényeg a kutya és gazdája közötti kapcsolat mélyítése. A különös jógaóra ötlete akkor született, amikor Teitelman otthon jógázott, közben a kutyája állandóan mellételepedett, és láthatóan ő is nagyon jól érezte magát. 2002-ben aztán elindította sajátos tanfolyamát, idővel DVD-ket adott ki, és tanítványai között kínaiak, japánok is akadnak.

Ma már a diszkójógától, a gyerekjógáig, a tengerpartitól a kerékpárosig, mindenféle létezik, ám az ebes – az állati résztvevőt leszámítva – nagyon hagyományos, mármint hű a klasszikus jógához mind a testhelyzeteket, mind a szertartást tekintve. Egyebek közt éneklés is szerepel a programban, célja vibrálásközvetítés, avagy egymásra hangolódás. A különböző pózokba a gazdák igazgatják be ebeiket.

Hogy a kutyás jógának van-e akár cseppnyi értelme is, abban sokan kétkednek. Közéjük tartozott Robin Brennen állatorvos, ám miután tanúja volt egy foglalkozásnak, változott a véleménye.

“Beviharzott egy szobába 7-8 csaholó kutya, az óra végére azonban mindegyik pihenő pózban szunnyad” – idézte a Reuters brit hírügynökség.

Bár a kutya az ember leghűbb barátja, Teitelman szerint az állati jóga macskák esetében is működik, sőt: a madara is érdeklődik iránta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik