Szórakozás

Lecsúszott drogosokat segítene Amy Winehouse családja

Az énekesnő apja támogatókat keres egy olyan rehabilitációs központ létrehozásához, amely lánya nevét viseli majd.

Kábítószer- és alkoholproblémákkal küzdő fiatalokat segítő rehabilitációs központot akar létesíteni az elhunt sztár nevében családja. A 27 évesen vélhetően túladagolásban meghalt énekesnő apja hétfőn a brit parlamentben találkozott James Brokenshire államtitkárral és Keith Vaz ellenzéki munkáspárti bizottsági elnökkel.

Mitch Winehouse arról akarta meggyőzni a politikusokat, hogy tegyenek többet a segítségre szoruló függő fiatalokért. “Nem Amyről van szó, mert mi abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy magánklinikára tudtuk küldeni őt. Ez azokról szól, akik nem engedhetik meg maguknak” – mondta az egykori taxisofőr.

Nagy-Britannia egyetlen, fiatalok számára létesített állami rehabilitációs központja tavaly bezárt, így az alkohol- és a kábítószergondokkal küzdő fiataloknak vagy két évet kell várniuk, mire kezelni tudják őket, vagy ki kell fizetniük a magánintézmények borsos árait.

“Képesnek kell lennünk arra, hogy segítsünk gyerekeinken” – hangsúlyozta Mitch Winehouse, akit 2009-ben meghallgatott Keith Vaz bizottsága. Az elhunyt énekesnő apja most támogatókat keres egy olyan rehabilitációs központ létrehozásához, amely lánya nevét viseli majd.

Amy Winehouse pályafutása java részében alkohol- és drogproblémákkal küzdött, július végén holtan találták észak-londoni lakásában. Halálának pontos okait a toxikológiai vizsgálat tárja fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik