Szórakozás

Kutyáira hagyta millióit a divat fenegyereke

Jótékonysági szervezeteknek, hozzátartozóknak és egy buddhista központnak is jutott a tavaly elhunyt Alexander McQueen vagyonából.

A pénzből egy kutyamenhely is részesedett. Alexander McQueen, a divat brit fenegyereke, tavaly lett öngyilkos. Vagyona 16 millió font (közel 4,8 milliárd forint) -– jelentette a Press Association brit hírügynökség, amely hozzájutott a végrendelet szövegéhez.

Az elhunyt három -– a The Daily Telegraph szerint Minter, Juice és Callum névre hallgató kutyája – csinos, 50 ezer fontos (15,1 millió forint) örökséghez jutott, amelyből életük végéig fedezik a szükségleteiket.

Ugyanekkora összeget hagyományozott a divattervező unokaöccseire, unokahúgaira és két hűséges háztartási alkalmazottjára, közöttük Cesar Garciára. Ő fedezte fel McQueen holttestét. a háza ruhásszekrényében felakasztva. A divattervező az öngyilkosság előtt kokaint, nyugtatókat és altatókat fogyasztott.

McQueen három nővére és két fivére egyenként 250 ezer fontot (75,7 millió forint) örökölt.

A vagyon java része a divattervező által kedvelt jótékonysági intézményeknek jutott: a Battersea állatmenhelynek, ahonnan David Cameron brit kormányfő egy macskát fogadott örökbe a Dowing Street 10. „egértelenítésére”, valamint a londoni Buddhista Központnak.

Az örökösök listáján szerepel a híres londoni Central St. Martin’s College of Art and Design is, ahol az elhunyt a divattervezést tanulta.

Alexander McQueen nem tudta elviselni anyja halálát. A nyomozók az elegáns, londoni Mayfair negyedben lévő házában egy könyv hátára írt, becenevével aláírt rövid üzenetet találtak: „”Gondoskodjatok a kutyáimról! Szeretlek benneteket, Lee””.

Alexander McQueen egy taxisofőr fiából lett világhírű divattervező, aki extravagáns kollekciói révén vívta ki az iparág figyelmét és nagy tiszteletét. Nagy-Britanniában négyszer választották meg az év tervezőjének, és lovaggá is ütötték. A homoszexuális művész terveiben gyakran szerepelt visszatérő motívumként a halálfej, amely már-már védjegyévé vált.

Dolgozott a Givenchy és a Gucci divatháznak, valamint a Puma sportszergyártónak is, és pár éve saját divatvonalat is indított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik