Szórakozás

Erős Antónia a szoptatás mellett kampányol

Az RTL Klub csinos híradósa azt szeretné, ha a kisbaba anyatejjel való táplálása általános és természetes dolog lenne.

„Az lenne a normális, ha ez az interjú nem jött volna létre, mert teljesen természetes lenne, hogy aki szül, az szoptatja a gyermekét” – mondta a Reflektornak Erős Antónia, aki a mai napig anyatejjel táplálja kétéves ikreit, Szonját és Matyit.

Antónia őszintén mesélt az anyasággal járó nehéz pillanatokról, és éppen saját tapasztalatai alapján döntött úgy, hogy kiáll az anyatejes táplálás mellett, így segít információhoz jutni azoknak az édesanyáknak, akik elbizonytalanodnak, ha a szoptatásról van szó.

„A kórházban körülöttem nagyon sokan küzdöttek azért, hogy tudjanak szoptatni, és sikerült is nekik, ugyanakkor volt olyan anyuka is, akiről pontosan tudtuk, hogy évekig küzdött azért, hogy gyermeke legyen. 40 év fölötti anyukáról van szó, gyönyörű, egészséges ikergyerekeket szült, és a harmadik-negyedik napon kijelentette, hogy fáj a szoptatás és ő ezt abbahagyja. Nagyon jó lenne, hogyha minden szülés előtt álló nő, kismama tudná azt, hogy létezik olyan, hogy szoptatási tanácsadó” – mondta a híradós, aki elárulta, elsősorban a szakembereknek és kitartásának köszönheti, hogy gyermekei az egészséges ételek mellett a mai napig kapnak anyatejet is.

„Együtt esznek, együtt kapnak anyatejet, együtt mennek délután aludni, együtt fekszenek le este, együtt fürdenek, mert ha ezeket nem próbáltuk volna betartani, akkor valóban szétesett volna az egész napunk és követhetetlen lett volna. Persze, hogy az én gyerekeimnek ez teljesen természetes, az már más kérdés, hogy most már beszélnek és mondják is, tehát most már nem az van, hogy sír esetleg, mert eljön az idő, hogy éhes, hanem most már ők maguk közlik, hogy mit szeretnének” – mesélte az RTL Klub arca.

Nem Antónia az egyetlen, aki a hosszú távú szoptatás előnyeire szeretné felhívni a figyelmet. Jennifer Lopez például ikreit 18 hónapos korukig szoptatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik