Szórakozás

Bizarr: négy lábon kúszik a kígyó

Különös hüllőt találtak a laoszi főváros, Vientiane közelében, bár az állat első ránézésre hosszútestű kígyónak tűnik, ám négy lábával úgy mozog, mint egy gyík.

A hüllő több mint harminc centiméter hosszú, lábai nagyon rövidek és aprócska feje van, bőre pedig csíkos és pikkelyes, mint a kígyóké.

Az állatra egy helyi férfi talált rá rizsmalma közelében még a hónap elején. Először kígyónak nézte, majd meglepődve vette tudomásul, hogy lábai is vannak.

A közeli templomba vitte, ahol a buddhista nagyböjt alatt három hónapig vigyáznak rá, mert a legtöbb buddhista nágaként tiszteli az élőlényt. A nága a buddhista és a hindu mitológiában egy részben ember, részben kígyótestű félisten.

“Ötvenéves vagyok, de ez az első alkalom, hogy ilyen állatot láttam. Jóllehet néhányan úgy vélik, egy szörnyről van szó, az idősebb emberek szerint nagy szerencsét hoz a falunak, hogy a furcsa állat a templomban él. A nagyböjt után visszavisszük a vadonba, hisz inkább legyen szabad, minthogy ketrecben éljen” – mondta Douang Inthavimane szerzetes a Vientiane Times laoszi napilapnak.

Az újság kapcsolatba lépett a Wildlife Conservation Society nevű nemzetközi vadvédelmi szervezettel annak érdekében, hogy a közeljövőben folytassák a különös hüllő tanulmányozását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik