Szórakozás

Csiga Forma-1: 30 centi 3 perc alatt

"Csiga Forma-1-et" tartottak a hét végén Norfolkban.

A brit viadalt világbajnokságnak kiáltották ki, ám a mezőny szinte kizárólag brit éti csigákból állt. Meztelenek nem indultak a viadalon. A mezőny 120 fős volt – mind a csigákat, mind edzőiket-gazdáikat tekintve, akik zöme 10 év alatti gyerek.

Pályának csupán kétköröset használtak: két koncentrikus kört. A versenyzőket ráállították a belső kör kerületére, és arról kellett “kicsúszniuk” a külsőre. A kicsúszást nagy sebességnél könnyíthette volna, hogy a kör – természeténél fogva – végig kanyar, ám a csigák nem diktáltak merész tempót. Könnyítette viszont dolgukat, hogy csúszott a start hatalmas felhőszakadás miatt, így a csigák is jobban csúsztak, a pálya ideális volt az esőt amúgy is kedvelő állatoknak.

Ami a távolságot illeti, a két koncentrikus kör 33 centire volt egymástól “légvonalban”. Csakhogy a csigák nemigen választják a legrövidebb utat, így aztán 3 perc 23 másodpercig tartott míg az első teljesítette a távot. A győztest hatéves edzője és gazdája Búgócsigának hívja – adta hírül a The Daily Mail című brit lap.

Az időeredmény egyébként nagyon elmarad a sportág világcsúcsától, amely 2 perc, és egy amerikai csiga tartja immár egy évtizede.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik