Szórakozás

20 millió euróba került a hercegi esküvő

Mintegy húszmillió euróba - 5,2 milliárd forintba - került II. Albert monacói herceg lagzija és az azt kísérő háromnapos ünnepségsorozat.

Michel Roger államminiszter bejelentette, hogy a költségeket a monacói állam és a hercegi palota fele-fele arányban viseli. Ezért a monacói állam költségvetésébe 9,85 millió euró összeget állítottak be hitelként.

Az államminiszter korábban közölte, hogy 4 millió eurót (1,058 milliárd forintot) már megszavaztak a jeles eseményre, és mintegy ugyanekkora összegről döntenek az októberi költségvetési szavazáson.

II. Albert monacói herceg és Charlene Wittstock egykori dél-afrikai úszóbajnok szombaton fogadott örök hűséget egymásnak a Grimaldi-palota díszudvarában tartott egyházi esküvőn mintegy 800 vendég – köztük állam- és kormányfők, királyi házak tagjai, a művészvilág és a sport csillagai – előtt.

A díszvacsorán, amelynek menüjét a francia származású monacói sztárszakács, Alain Ducasse állította össze, 500 meghívottat láttak vendégül, majd nagyszabású tűzijáték, illetve a táncteremmé átalakított operaházban az ifjú pár és 200 meghívott részvételével hajnalig tartó bál zárta az ünnepséget.

A népünnepéllyé alakult rendezvénysorozaton koncertet adott az Eagles kaliforniai rockegyüttes, majd Jean-Michel Jarre lézerfény-effektusokkal kísért elektronikus zenéje szórakoztatta a közönséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik