Szórakozás

Ke$ha csillámport szórt Budapestre

Több mint 200 ezer ember vett részt szombaton Európa egyik legnagyobb ingyenes eseményén, a T-Mobile Kapcsolat koncerten.

Az 56-osok terén 15. alkalommal megrendezett koncerten Ke$ha, a 24 éves énekesnő Tik Tok című dala aratta a legnagyobb sikert. 2009-es Animal albumával az amerikai, kanadai és európai toplisták élén landolt sztár európai turnéjának műsorát adta elő a magyar rajongóknak. Az esőmentes időjárás kedvezett a Ke$ha fanatikusoknak, akik az énekesnővel együtt tombolták végig a különleges látványelemeket sem nélkülöző 70 perces show-t.

A vadóc énekesnő színpadra lépéséig a Csillag Születik című tehetségkutató műsor sztárjai hangolták az izgatott közönséget. Többek között Tabáni István, az April Projekt, Szabó Ádám és László Attila adott minikoncertet. A rendezvény hang- és látványvilágáért hatalmas, többszáz négyzetméteres kivetítők és látványtechnikai szakemberek hada felelt.

Ke$ha a turné címadó dalával, a “Sleazy“-vel kezdett, majd az Animal és a Cannibal (2010) című albumokról csendültek fel a zenei rádiók műsoraiból már jól ismert “Tik Tok”, a “We R who we R” és a “Take it off” partyslágerek is. A koncerten olyan újdonságokat is hallhattunk élőben, mint a “Blow” és a “Blah blah blah”. Az energikus zene mellett Ke$ha és táncosai látványban sem okoztak csalódást: glitterágyúból aláhulló csillámmal borították be a tömeg első sorait.

A show közben nem csak látványelemekkel hódította meg a magyar közönség szívét a kék színű rúzst viselő sztár; az amerikai énekesnő többször „I love Budapest” („Szeretlek Budapest”) felkiáltással üdvözölte a tomboló tömeget, sőt a színpadról is utalt magyar származására.



A tavalyi évben az év előadóművésze és a kedvenc női előadó kategóriákban is American Music Awardsra jelölt énekesnő a 2010-es Animal című albumával robbant be a nemzetközi popzenei köztudatba. Az RCA Records gondozásában megjelent lemezből eddig kétmillió példány fogyott.

Az iskolát 17 évesen maga mögött hagyó, ezután csak a zenei karrierjére összpontosító Kesha olyan slágerekkel lopta be magát a pop, az elektro és a dance műfaj kedvelőinek fülébe, mint a több országban is listavezető, eddig 14 millió letöltést megélt Tik-Tok, a 3OH!3 nevű formációval közösen felénekelt Blah Blah Blah, a Your Love Is My Drug, valamint a Flo-Ridával közösen készült Right Round.

Az ingyenes Kapcsolat koncertet tizenötödik alkalommal rendezték meg Budapesten. Eddig a No Mercy, a Modern Talking, az LGT, a Pet Shop Boys, a Kool and the Gang és Melanie C, Joe Cocker, Elton John, Sting, Lionel Richie, Pink, Bryan Adams, Santana, a Simply Red és tavaly Rod Stewart kápráztatta el a hagyományosan több százezres hazai közönséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik