Szórakozás

Az év második szenzációs hercegi esküvője

Monaco népünnepélyt ígér Albert és Charlene esküvőjére.

A monacói és dél-afrikai színekkel fellobogózott Monaco népünnepélyt ígér II. Albert herceg és menyasszonya július elejei esküvőjére: a kétnapos ünnepségsorozatra számos neves személyiséget és koronás főt várnak.

Már két héttel korábban „”Hercegi esküvő –2011. július”” feliratú lobogók jelentették be a nagy eseményt. Az üzletekben megjelentek az ifjú pár kezdőbetűivel díszített porcelántárgyak, az operában a bálhoz bontják el a nézőtér székeit.

„Negyvennyolc történelmi órát” ígért az idegenforgalom vezetése, amely 100 ezer látogatóra számít a 35 ezer lakosú hercegségben. Az esemény alkalmából ingyenesek lesznek a buszjáratok és a parkolók, és a vonatok hajnalig közlekednek.

Az 53 éves Albert herceg és menyasszonya, a 33 éves Charlene Wittstock dél-afrikai úszóbajnok június 30-án részt vesz a monacóiaknak és a határ mentén élőknek szervezett Eagles-koncerten, majd másnap, 17 órakor polgári esküvőt tartanak a palota tróntermében. A “kötelező erkélyjelenet” után az ifjú pár csatlakozik a téren lévő mindegy 6000 monacói alattvalóhoz, akiket dél-afrikai fogásokkal is megvendégelnek. A kikötőben Jean-Michel Jarre tart éjszakai koncertet.

Szombaton rendezik az egyházi esküvőt, mégpedig nem a székesegyházban, ahol Albert szülei, Grace Kelly és Rainer herceg házasságot kötöttek, hanem szabadtéren, a palota díszudvarában. A szertartást, amelyen Renee Fleming amerikai szopránénekesnő is közreműködik, városszerte nagy kivetítőkön lehet követni. A szertartáson több mint 4300 meghívott lesz, a hölgyek kéretnek fedett vállakkal megjelenni. Környezete szerint jelen lesz az esküvőn Nicolas Sarkozy francia elnök, de várandós hitvese részvételéről még nem döntöttek. A szertartás után az ifjú pár egy nyitott gépkocsiban egy kápolnához hajtat, ahol az ara elhelyezi csokrát. A vacsorát a kaszinó teraszán Alain Ducasse francia származású monacói séf állítja össze, majd tűzijáték és bál következik.

Charlene azt vallja magáról, hogy „normális, értékeket tisztelő” középosztálybeli családból származik. A leendő hercegné osztozik vőlegénye sportszeretetében és humorában – így Albert. Charlene, aki áttért a katolikus hitre, állítása szerint nem fél a protokolltól, feltétlenül szükségesnek találja, hogy megtanuljon franciául, és reméli, hogy rövidesen anya lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik