Szórakozás

Détár Enikő: csak altatóval tudok aludni

A színésznő azt mondja, legyőzte a lelkét uralni akaró problémákat, de még vannak nehéz pillanatai.

Détár Enikő összeomlott és pszichiátriára került – írták az újságok az elmúlt hetekben. Az érintett nem szólalt meg, csak annyit mondott, hogy türelmet és nyugalmat kér mindenkitől, hogy életét egyenesbe hozza.

„Valóban voltam kettő napot egy szanatóriumban, ahol gyakorlatilag úgy éreztem magam, mintha a 4-es metró építkezése alatt kellene nekem relaxálnom, mert pont felújították. Nem volt alkalmas ez a hely arra, hogy én ott valóban pihenjek” – nyilatkozta Détár a Fókusznak.

A színésznő 75 éves édesanyja 10 évig az Egyesült Államokban élt, és nehezen dolgozta fel második párjának elvesztését. A színésznőt villámcsapásként érte a hír, hogy anyukája nagyon beteg lett. Azonnal repülőre ült és hazahozta édesanyját, így Enikő napjait most – a családja mellett – többnyire a beteg anyuka lelki és fizikai ápolása tölti ki, miközben nem titkolja azt sem, hogy a történtek rendkívül megviselték.

„Amióta az eszem tudom, egy mélyen emocionális, furcsa kis emberke voltam meg vagyok, aki nagyon tud örülni, nagyon tud szeretni, nagyon tud haragudni, nagyon el tud keseredni” – mondta a színésznő, majd hozzátette: úgy érzi, a nehezén már túl van, de még mindig altatókkal tud csak elaludni. „Azt érzem, hogy oké, én itt most bohóckodom, de befelé sír ez a bohóc. De meg tudom nevettetni anyut, és ha meg tudom nevettetni, akkor meg tudom saját magam is. De a kocsiban azért hallgatok olyan zenét, amitől kibírom, és úgy csinálok, mintha semmi baj nem lenne. Ami nem öl meg, az megerősít”.

Détár évekig vezette az RTL Klubon a Reflektor magazint, a hírek szerint munkájának elvesztése is hozzájárult ahhoz, hogy megromlott az egészségi állapota. A Fókusznak úgy fogalmazott, mindig is tudta, hogy soha nem tart majd örökké a televíziós szereplése, és diplomatikusan csak annyit mondott, köszöni mindenkinek az elmúlt éveket.

Enikő színpadi munkái továbbra is megvannak: játszik a Macskákban, járják az országot férjével, Rékasi Károllyal a Jelentek egy házasságból című kétszemélyes előadásukkal, és énekes barátnőivel, a Dívákkal is koncerteznek.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik