Szórakozás

Közel 60 centi a világ legkisebb embere

Egy Fülöp-szigeteki tizennyolc éves fiút nyilvánítottak hivatalosan vasárnap a világ legkisebb emberének. A fiatal férfi 59,93 centiméteres.

Junrey Balawing egy négygyermekes kovács legidősebb gyermeke, testvérei mind normális méretűek. Mindanao szigetének egyik mezővárosában, Sindanganban él.

Hivatalosan is ő a világ legkisebb embere – közölte Craig Glenday, a Guinness Rekordok Könyvének főszerkesztője.

A fiatalembert 18. születésnapján vették be a rekordok könyvébe. Az előző rekordot a 67,08 centiméter magas nepáli Khagendra Thapa Magar tartotta 2010 októbere óta.

A születésnapi ünnepségen az apa, Reynaldo Balawing köszönetet mondott az összegyűlt újságíróknak és politikusoknak a fiának nyújtott támogatásért. Elmesélte, hogy a fia beteges kisbaba volt, és kétéves korában abbamaradt a növése. Az orvosok azóta sem tudták megállapítani ennek az okát. Anyja, Concepción elmondta: fia sokáig nem tud talpon maradni, és a járásban segítségre szorul.

Nagybátyja, Paulino Empang szerint a fiú barátai és családtagjai nagyon segítőkészek, és a fizikai különlegességét egyfajta szerencsehozónak tartják a faluban, ahol számos babona él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik