Szórakozás

30 milliós kártérítést kapott Sienna Miller

A színésznő pere, amelyet a telefonját feltörő és arról információt gyűjtő brit lap ellen indított, százezer fontos (30 millió forint) egyezséggel zárult kedden egy londoni bíróságon.

Kapcsolódó cikkek

Miller az egyike volt azoknak a felpereseknek, akik Rupert Murdoch médiamogul News Corporation vállalata indítottak eljárást azzal a váddal, hogy a News of the World című brit újság riporterei illegálisan lehallgatták hangüzeneteit, és azok alapján teregették ki magánéletét.

A New Yorkban született, de Angliában felnőtt, 29 esztendős színésznő, a 2005-ben bemutatott Casanova című film sztárja, májusban egyezett bele, hogy elfogadja a kártérítést, és a lap feltétel nélküli felelősségvállalását az ügyben.

Miller ügyvédje a londoni Legfelsőbb Bíróságon ismertette, hogy 2005-ben és 2006-ban a színésznőről számos olyan cikk jelent meg, amelyek a magánéletét sértő információt közöltek.

A színésznő személyesen nem volt jelen a tárgyaláson, amelyen a bíróság a lapot minden további, Miller magánéletét érintő, törvénytelenül szerzett információ felhasználásától is eltiltotta.

Az ítélet arra is kitért, hogy amennyiben bármiféle új adat kerülne elő a Millerről illegálisan szerzett információkkal kapcsolatban, a színésznő ismét visszatérhet a bíróságra panaszával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik