Szórakozás

Jacko londoni parókáját is elárverezik

Nagyszabású aukciót rendeznek Beverly Hillsben június 25-én, ahol a zene ikonjainak ereklyéi kerülnek kalapács alá.

AJulien’s Aukciósház újabb nagy dobásra (és bevételre) készül: napra pontosan Michael Jackson halálának második évfordulójára szervez árverést Beverly Hills-i bemutatótermében Music Icons címmel. 612 termékre lehet licitálni a helyszínen, telefonon és a neten.

A többi közt Cher parókája, a Beatles tagjainak autogramjai, Frank Sinatra 1986-os évjáratú Jaguarja, Elvis Presley egyik nyaklánca és gitárja, Madonna MTV-s elismerései és aláírása is a katalógus részét képezi. Utóbbi azért különleges – nem mintha a többi termék nem lenne az -, mert Madonnától aláírást kicsikarni már-már emberfeletti feladat.

A legnagyobb érdeklődés azt a 219 tárgyat övezi, amely a Pop Királyához kötődik. Ezek értékesítését – éppen a nagyobb figyelem miatt – az aukció végére hagyják. A legütősebb relikvia várhatóan a Thriller című dal klipjében Jacko által viseltdzseki lesz, amely 100 000 dolláros (kb. 18 millió forintos) kikiáltási árról startol. A rajongók szerint a végleges ár ennek három-négyszerese is lehet, hiszen minden idők legnépszerűbb klipjének egyik ereklyéjéről, poptörténeti kincsről van szó.

Ott lesz a tárgyak között egy fekete Swarovski-kesztyű is, melyet az 1984-es American Music Awards gálán viselt Jacko, és később a halálos beteg David Smithy nevű kisfiúnak adta (ő hónapokkal később meghalt). Ennek kikiáltási ára 10 ezer dollár.

Szintén különleges – egyben “hidegrázós” – tárgy lesz az a paróka, amelyet Michael Jackson Londonban viselt azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentette, hogy 50 koncertet ad az O2 arénában a This is it című album megjelenése után.

Az aukció katalógusát itt át lehet lapozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik