Szórakozás

Lady Gaga új albuma az elmúlt évek rekordere

Az amerikai popcsillag új albuma, a Born This Way című lemez lett az utóbbi hat év legkelendőbb hanghordozója az első heti eladásokat tekintve az Egyesült Államokban.

A Billboard magazin szerint a lemezből 1,11 millió darabot adtak el május 29-ig, ezzel az utóbbi évek, 50 Cent 2005 márciusa óta őrzött csúcsát – de nem az abszolút rekordot – közelítette meg. A rapper The Massacre című albumából 1,14 millió darab kelt el az első héten.

Tavaly novemberben Taylor Swift country énekes lépte át az egymilliós küszöböt, Speak című korongjából 1,01 millió kelt el.

A Nielsen SoundScan piackutató 1991-ben vezette be az első heti eladások összesítését, a rekordot 2000 óta az ‘N Sync fiúbanda No Strings Attached című lemeze tartja 2,4 millió darabbal. Az egymilliós határt 17 album tudta átlépni a megjelenés utáni első hétben.

Lady Gaga az Amazon internetes áruházban 99 centért árulta a lemezt, ez jócskán lendített az eladásokon hozzáértők szerint. A letöltések száma elérte a 662 ezret, ez több mint kétszerese az eddigi letöltési rekordnak, amelyet a Coldplay együttes tudhatott magáénak Viva La Vida Or Death And All His Friends című albumával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik