Szórakozás

Angliából Magyarországon át Új-Zélandra, antik autóval

Magyarországot is érintő, több tízezer kilométeres autótúrát tervez Új-Zélandra több mint hatvanéves járművével egy angol házaspár.

Robert Douglas és felesége, Lynne egy 1948-as évjáratú, kétüléses, nyitott MG sportkocsival vág neki a 48 ezer kilométeresre tervezett útnak, amelynek során ellátogatnak Olaszországba, Magyarországra, Csehországba, Lengyelországba, majd Szentpétervár és Moszkva érintésével átautóznak egész Oroszországon. Útvonaluk érinti Mongóliát, Kínát, Laoszt, Thaiföldet, Kambodzsát, Malajziát, Szingapúrt és Indonéziát, majd némi hajózás után Új-Zéland a végállomás.

A 64 éves férj – aki csak egy évvel idősebb autójánál – 1966-ban, 150 (akkori) fontért vásárolta a patinás járművet, és két héttel később ismerte meg jelenleg 60 esztendős feleségét.

A házaspár a keddi Daily Mirrornak bevallotta, hogy barátaik “komplett őrültnek” tartják őket. Robert Douglas ugyanakkor kijelentette, hogy megfelelő előkészületekkel nem őrültség belevágni egy ilyen kalandba. A kocsit alaposan felkészítették, emellett visznek magukkal pótalkatrészeket, és ha kell, útközben is el tudnak végeztetni javításokat.

Lynne szerint ha egy mai, korszerű autóval indulnának el, és a kocsi útközben lerobbanna, esélyük sem lenne a javíttatásra, ám az 1948-as gyártású MG olyan egyszerű szerkezet, amelyet bárhol a világon bármelyik szerelő képes megreparálni.

A Manchesterhez közeli Barnsley kisvárosban élő házaspár szerdán indul a fél világot megkerülő autós túrájára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik