Szórakozás

Utcán zenél a Csillag születik vak tehetsége

Krizbai Teca a kutyusokért énekel.

A Csillag születik 15 éves látássérült énekese édesanyjával és egyik jó barátjával már három éve hétvégenként rendszeresen zenél az utcán, azzal a céllal, hogy pénzt gyűjtsenek a vakvezető kutyakiképző iskola megsegítésére.

„Szeretném, hogy minél több kutyát tudjanak képezni, ez így azért a vakoknak sokkal könnyebb lenne, mert egy kutya az nagyon nagyon sokat segít” – nyilatkozta a Fókusznak a kiscsillag.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének kutyakiképző iskolájába, ahol jelenleg 22 kutyát tartanak. A többségüket épp most képzik ki, de van, akit csak megfigyelnek, hogy alkalmas-e a feladatra. A négylábúak 1 éves korukban kerülnek ide, majd a kölyöknevelés következik. Az oktatók napi 8 -9 órában foglalkoznak a kutyákkal. A kiképzés pedig 6 hónapig tart.

Egy évben 10-12 négylábút tudnak kiképezni, de ennél jóval többre lenne igény. Egy kutya betanítása azonban körülbelül 1 millió 800 ezer forintba kerül.

Teca sikeréért természetesen a kiképzőiskola csapata is egy emberként drukkol, és nagyon hálásak a kiscsillagnak, hogy segít nekik pénzt szerezni a kiképzésekhez.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik