Szórakozás

Plágium balhé magyar főszereplőkkel

Fluort megvádolták, hogy egy külföldi bandától lopta el slágerének sorait. Beyoncé produkcióját pedig a Csillag születik és az X-Faktor táncos-koreográfusa nézi értetlenkedve.

Fluor Mizu című slágerének sorai akarva vagy akaratlanul visszacsengenek mindenki számára. Mára az udvarlás alapmondatának számít, hogy “Álljunk össze, mint két kicsi lego!” Nemrég robbant a bomba, hogy mindez egy külföldi dal magyar változata. Az LMFAO nevű banda, akik már David Guettával is dolgoztak együtt, már rég sikerre vitték ezt a frázist.

A tinik kedvence nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Honlapján röviden úgy reagált, hogy a dalban rengeteg haveri szleng és szólás van. Soha nem tagadta, hogy azt gondolja, 1-2 ilyen hasonlat elfér két dalban is, és ha úgy jobban esik, akkor hívhatják őt nyugodtan a magyar LMFAO-nak. Az viszont érdekes, hogy annak ellenére, hogy az összehasonlító videó egy nap alatt 120 ezres nézettséget produkált, 24 óra után lekerült a világhálóról.

A világ másik pontján viszont Beyoncé kényszerült magyarázkodásra a napokban, ráadásul egy magyar produkció kapcsán.

“Amikor megkaptam ezt a videót, hogy ez a két előadás össze van vágva, még én is meglepődtem. Amikor először láttam a Beyoncé fellépését, akkor azonnal láttam, hogy ez ugyanaz a stílus, ugyanaz a beállítás, ugyanaz az elképzelés. Nyílván más grafikai dologgal, nyilván ezerszerese a büdzsé annak, amit én dolgozom” – mondta Papp Timi a Fókusznak.

A Grammy-díjas énekesnő néhány nappal ezelőtt egy gálán lépett fel egy produkcióval. Az összevágott videón kísérteties a hasonlóság. A különbség csupán annyi, hogy az X-Faktor és a Csillag születik táncos- koreográfusa 2003 óta foglalkozik ezzel a stílussal, Beyoncé 8 évet késett.

Az egyezés nem csak Timinek szúrt szemet. Számos külföldi oldalon foglalkoztak a témával és lopással vádolták az amúgy „Copy cat”, azaz „Koppintós macska” néven elhíresült énekesnőt. Ekkor következett az újabb hidegzuhany. Beyoncé másnap sajtóközleményben reagált, ahol elismerte, hogy nem saját ötlet alapján dolgozott, de forrásként nem Timit, hanem egy olasz csapatot nevezett meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik