Szórakozás

Álbébi gyászoló anyáknak

Bizarr terápiát talált ki egy brit nő olyan asszonyok számára, akik elvesztették gyermeküket. Álbébit, amely megszólalásig hasonlít egy élő csecsemőre.

Neve: Abby. Neme: lány. Súlya: 5 kiló. Jellegzetessége: óriási ruhatár, mindig tökéletes frizura és folyamatosan csukott szem. Az 57 éves Eve Hasty, egy amerikai nő saját lányának halála után “fogadta örökbe” a “reborn baby” (újjászületett bébi) elnevezésű figurát, amelyért mintegy 300 dollárt (57 ezer forint) fizetett.

“Megnyugtat, hogy kezembe vehetem a kicsit és kicserélhetem a viseletét” – mondja a nyugdíjas asszony, aki Abby öltöztetésére olyan ruhatárral rendelkezik, amely akár hármas ikreknek is elegendő lenne. “Amikor a lányom megszületett, nem bővelkedtem a pénzben, most van, Abbyt kedvemre kényeztethetem. Ez igazi terápia.”

Az asszony esete nem egyedülálló. A 35 éves Niki Hunn nevű brit nő Abby mellett még vagy fél tucatnyi álbébit készített olyan anyák részére, akik elvesztették gyermeküket. A hasonmást minden esetben az elhunyt gyermek fotója alapján alakította ki.

Az eredmény szinte zavaróan élethű. Eve barátai közül akadt, aki Abby láttán így kiáltott fel: “Istenem, annyira hasonlít, hogy a hideg futkározik a hátamon!” Az asszony lánya hétéves volt, amikor fehérvérűségben meghalt.

Eve nem mutatkozik az utcán Abbyvel, az újjászületett babák tulajdonosaihoz hasonlóan általában otthon tartja. A “reborn baby” jobbára bölcsőben vagy babakocsiban kap helyet. Mások viszont elviszik magukkal az élethű babát olyan helyekre, ahol senki nem ismeri őket” – mondta el Eve, aki az álbébik London Brentwood nevű elővárosában megrendezett vásárán nyilatkozott az AFP-nek. Mint mondja, nem gondolja, hogy Abby igazi csecsemő, de azt sem, hogy pusztán egy baba a sok közül. “Nekem sokat segít. Tudom, hogy nem lesz beteg és nem fog meghalni, és nem vagyok többé nyomás alatt.”

A legtöbb vevő szemében a figura nem a családi gyász enyhítésére szolgál, hanem a babagyűjtemény bővítésére – tette hozzá Nikki, az élethű figurák készítője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik