Szórakozás

25 milliót fizettek a hercegnő perec-kalapjáért

Elkelt vasárnap Beatrix hercegnő különös kalapja, amelyet a yorki hercegnő Vilmos herceg és Catherine hercegnő áprilisi 29-i esküvőjén viselt.

A fejdíszért 81 ezer fontot (25 millió forint) fizetett egy licitáló az eBay internetes aukciós oldalon. A Philip Treacy ír divattervező által kreált kalap eladásából befolyt összeget két alapítvány, az ENSZ gyermekalapja (UNICEF) és a brit Children in Crisis nevű jótékonysági szervezet kapja.

András herceg lányának kalapja nagy figyelmet keltett a világszerte milliók által követett hercegi esküvőn. Az egyesek által hatalmas perechez, mások által inkább vécéülőkéhez hasonlított fejdísz a ceremónia után lényegében önálló életre kelt. A kalap többek között saját Facebook-oldalt is kapott, amelyhez több mint 143 ezer rajongó csatlakozott.

A siker hatására Beatrix hercegnő végül úgy döntött, eladja a különös darabot, és a bevételt jótékonysági célra fordítja. A befolyt összeg nagysága azonban őt magát is meglepte, és úgy nyilatkozott, “nem gondolta volna, hogy ilyen csodás visszhangja lesz a kalapnak”. “Saját személyisége van, és nagyon boldog vagyok, hogy ezt a hihetetlen összeget összegyűjtöttük, amivel még nagyobb változást hozhatunk a világ legsebezhetőbb gyerekeinek életében” – közölte a hercegnő az árverés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik