Szórakozás

Stadler: összeesküvés áldozata lettem

Stadler József dühösen és elkeseredetten beszélt legfrissebb bírósági ügyéről az Aktívnak.

Az egykori stadiontulajdonost a héten négy év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre, és 67 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte a bíróság. A kilencvenes évek legendás vállalkozóját adócsalás és közokirat-hamisítás miatt ítélték el újra. A bíróság szerint Stadler két cégében is 151 millió forint értékben fiktív számlákkal próbálta az adóhatóságot átverni.

1998-ban a pásztorból lett vállalkozó 9 évet kapott több milliárdnyi áfa jogtalan visszaigénylése miatt, végül 5 év 6 hónapig ült börtönben. Szabadulása óta újra kereskedni kezdett, főként ruhával. Azt mondja, esze ágában sem volt átverni az államot. Szerinte valamiféle koncepciós per áldozata lett, irigyei állhatnak a dolog mögött, mert azt hiszik, még mindig luxuskörülmények között él, ám ez koránt sincs így. Albérletben lakik, irodája és a konyhája szinte egy helyiség, annyira kicsi új otthona.

Az újabb bírósági ügy az egészségét is megviselte, ennek ellenére még mindig az élete a biznisz. 10 embert foglalkoztat a ruhaüzletében.

„Nem titkoltam én el semmit, a könyvelő elfelejtette bevallani, én meg azért nem tudok ellenőrizni mindenkit” – mondta Stadler a TV2 riportjában.

A vállalkozó fellebbezett az első fokú ítélet ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik