Szórakozás

66 év után találkozott igazi családjával

Hatvanhat év elteltével találkozott vér szerinti, német családjával egy férfi, aki a II. világháború végén kisgyerekként Új-Zélandra került.

Az immár 69 esztendős George Jaunzemis 3 évesen szakadt el anyjától egy belgiumi táborban. Egy lett asszony vette magához és vitte Új-Zélandra, ahol letelepedett.

Jaunzemis anyja éveken át kutatott fia után, ám hiába, Új-Zélandon érthető módon nem kerestette. Fia felnőttként szintén sokat kutatott családja lett gyökerei után, nem hagyta nyugodni, hogy a nő, akit anyjának hitt, soha nem szerette igazán. “Nem viselkedett anyaként, még csak soha meg sem ölelt” – mondta George Jaunzemis.

A férfi 27 évig az új-zélandi légierőnél szolgált, majd 2000-ben Lettországba költözött, mert megnősült. Ott próbálta meg felkutatni családja gyökereit, de nem járt sikerrel. Végül egyik barátja tanácsára kérte a Németországban működő Bad Arolsen-i Nemzetközi Nyomkövető Szolgálat (International Tracing Service) segítségét. A csoport kiderítette, hogy a férfi neve valójában Peter van der Velde.

Anyja 2009-ben meghalt, így vele már nem találkozhatott. Megismerte viszont unokaöccsét és egy unokatestvérét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik