Szórakozás

Lady Gaga van ránk a legnagyobb hatással

Az amerikai popénekest és dalszerzőt nyilvánította a világ legerősebb hatású sztárjának az amerikai Forbes magazin; Britney Spears lekerült a százas listáról.

A besorolás alapja a szórakoztató iparból származó bevétel, a jelenlét a médiában, a világhálós népszerűség. Stefani Germanotta – ez Gaga eredeti neve – tavaly a negyedik volt a lajstormban.A 25 esztendős énekesnő bevételét az utóbbi egy évre vonatkozóan – azaz tavaly májustól kezdve a kalkulációt – bruttó 90 millió dollárra becsüli a magazin, a világhálót tekintve 32 millió rajongója van a Facebook közösségi portálon, 10 millió a Twitteren, a You Tube videomegosztó honlapon pedig akad olyan klipje, amelyet több mint 380 millióan néztek már meg, ami egészen rendkívüli.

Az emberiség tudati-érzelmi befolyásolásának “hatalmi” listáján a második helyre Oprah Winfrey amerikai tévés személyiség került – tavaly még ő volt az első. Pusztán bevétele alapján most is ő lenne, mivel 290 millió dollárra tett szert az utóbbi 12 hónapban.

A harmadik helyen Justin Bieber kanadai popsztár áll, aki 17 életévével a legifjabb a százas listán. Bevétele 53 millió dollárra tehető. A jóslatok szerint jövőre jól “megszorongathatja” Lady Gagát, és nem kizárt, hogy meg is előzi.

Negyedik a U2 ír rockbanda, ötödik Elton John brit popszerző én énekes.

A legnagyobb ugrást Leondardo di Captrio amerikai színész produkálta: 56 hellyel rukkolt feljebb, bár így is csak a 71. Viszont nem százas már Britney Spears, aki 2010-ben nem koncertezett. Egy másik híres lecsúszó Daniel Radcliffe, alias Harry Potter.

Hollywood sztárjai közül Angelina Jolie a 11., férje, Brad Pitt a 45. helyen áll. Pitt volt neje, Jennifer Aniston is jól áll: a 21. lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik