Szórakozás

Orbán és Mesterházy apaszerepben

Munkájuk miatt sokat vannak távol gyermekeiktől, ugyanakkor igyekeznek nem lemaradni a fontosabb pillanatokról.

Orbán Viktor, Rogán Antal, Mesterházy Attila, Nagy Anna – őket főleg pulpituson állva, mikrofonok mögött az országot érintő változásokról vagy éppen aktualitásokról beszélve láthatjuk. Ám ők emellett szülők is, akik esténkét mesét olvasnak gyerkőceiknek, értük sietnek az iskolába, vagy együtt játszanak velük…

Az V. kerület polgármestere, Rogán Antal általában késő estig dolgozik. Kétéves kisfiával, Danival és feleségével, Cecília leginkább csak a hétvégén tudnak együtt menni a játszótérre, a fontosabb pillanatokról azonban igyekszik nem lemaradni. A szereposztás a családban egyébként nagyon egyszerű: Cili a szigorú, Antal pedig ahogy ő fogalmaz, próbál konszenzusra jutni, ami bizony egy örökmozgó kisfiú esetében nem is olyan egyszerű.

A Rogán családhoz hasonlóan az Orbán családban is a nőre, vagyis Anikó asszonyra hárul a főszervező szerepe. „Azt kellett megígérnem, hogy ha már a gyerekeinket nem is neveltük közösen, a szó hagyományos értelmében, mert keveset vagyok itthon, nem tudok részt vállalni ebben a munkában, az unokáinkat, azokat közösen fogjuk nevelni” – mondta korábban Hajdú Péternek a miniszterelnök.

Nagy Anna kormányszóvivő egyedül neveli tíz éves kisfiát, Márkot, ezért komoly logisztikai munkát igényel az életük. Bár nem tudnak annyi időt együtt tölteni, amennyit szeretnének, nagyon szoros a kapcsolatuk, rengeteget beszélgetnek és Márk sokszor elkíséri őt különböző interjúkra.

A Mesterházy családban is általában az anyuka van többet a gyerekekkel, és természetes az, hogy apának mindig máshol akad dolga. A család már megszokta, hogy a politikus munkája 24 órás, de Attila az esti meseolvasáshoz mindig ragaszkodik, mint mondja, ő ilyenkor tud igazán ellazulni. A házkörüli dolgokra viszont nincs gondja, az a felesége feladata.

AJÁNLOTT LINK:

Politikusok szülő szerepben (TV2.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik