Szórakozás

Börtönben ülő anyja után szökött a gyerek

Elszökött otthonról, hogy láthassa az anyját egy tízéves fiú Bolíviában, ám végül Chilében kötött ki.

A gyerek a bolíviai fennsíkon él apjával és négy testvérével, szülei elváltak. Annyit tudott anyjáról, hogy Cochabamba városának börtönében tölti szabadságvesztését kábítószeres ügy miatt. A fiú, miután elszökött otthonról, egy teherautó alvázához erősített szerszámosládában bújt meg. Azt hitte, hogy a kocsi Cochabambába tart, ám az út Chilébe vezetett.

A gyerek két napig gubbasztott a ládában és szerencsés, hogy túlélte az utat, mivel az Andok magas hegyei között éjjel fagy, a fiún pedig csak egy nadrág volt, vékony pulóver és elnyűtt cipő.

A gyerekre Alto Hospicióban figyelt fel egy nő. A fiú az utcán kódorgott céltalanul, az asszony pedig elvitte magához és azóta is gondoskodik róla. Egyelőre “megtalálója” családjánál marad, a körülmények jók – közölte Chile kisebbségekkel foglalkozó hatósága.

A fiú egyébként a börtönben sem találkozott volna anyjával, a nőt ugyanis már korábban szabadon engedték, és falvakban vállalt munkát. A bolíviai külügyminisztérium azt közölte, hogy az asszony hamarosan Chilébe repül fiáért.

A gyerek a chilei rendőrségen elszökését azzal magyarázta, hogy bátyja bántalmazta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik