Szórakozás

Hercegnői lakosztály 4 és fél millióért

Egy éjszakára ennyibe kerül a szoba, ahol utoljára volt facér a britek új hercegnője.

Vastagon bélelt pénztárcával érdemes megpróbálkozni annak a szállodai lakosztálynak a lefoglalásával, amelyben Kate Middleton, vagyis Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos herceg felesége töltötte a világraszóló esküvő előtti utolsó éjszakáját, a patinás londoni hotel ugyanis 15 ezer fontért (4,5 millió forintért) kínálja a közönséges halandóknak a minden elképzelhető luxussal felszerelt hercegnői lakosztályt – írta a Sunday Times vasárnapi száma.

Katalin hercegnő – akkor még polgári nevén bejelentkezve – az esküvő előtti utolsó éjszakára az egyik legpatinásabb londoni szállodába, a Goring hotelbe vonult vissza, hogy nyugodtan felkészülhessen a nagy eseményre.

A menyasszony és családjának hölgytagjai a Goring ötszobás királyi lakosztályát bérelték ki. Ehhez a szálloda luxuskörülményeket teremtett számukra: több mint 150 ezer fontért (45 millió forintért) a padlótól a mennyezetig kitatarozták és átalakították a lakosztályt. A falakra négyzetméterenként 500 fontba (150 ezer forint) kerülő selyemtapéta került, a két fürdőszobában vízálló televízió nézhető a kádból, a szobákat pedig nemes porcelánok, festmények, kézi gyártású tölgyfa bútorok díszítik.

A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap beszámolója szerint május végétől a lakosztály megnyílik a nagyközönség előtt is. A Goring éjszakánként ötezer fontot kér – ám egyetlen éjszakára nem lehet kibérelni a luxuslakásnak beillő lakosztályt, a minimális tartózkodási idő három éjszaka. Így a vállalkozó szellemű érdeklődőknek legalább 15 ezer fontjukba kerül, ha azzal akarnak dicsekedni, hogy a majdani brit uralkodó feleségének szállodai szobájában laktak.

Ezzel a Goring valószínűleg minden londoni szállodaár-rekordot megdönt. A hasonló kategóriájú londoni hotelek közül például a Savoy éjszakánként 3550 fontért (egymillió forintért), a Haymarket 2250 fontért (675 ezer forintér) kínálja legdrágább lakosztályait, és egyikük sem írja elő egynél több éjszaka eltöltését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik