Szórakozás

Levágta, majd megette a saját ujját

Kétségbeesett figyelemfelhívásként vágta le, majd ette meg saját kisujját egy elmezavarokkal küszködő új-zélandi férfi.

A vegetáriánus, buddhista férfi ezzel akarta elérni, hogy az egészségügy felfigyeljen rá – írta szerdán a New Zealand Herald című új-zélandi lap..

A lapnak névtelenül nyilatkozó férfi azután beszélt esetéről, hogy egy pszichiátriai szaklapban két szakértő beszámolt önkannibalizmusáról. A pszichológusok írása szerint az övé volt az első önkannibalizmus Új-Zélandon, és mindössze a nyolcadik feljegyezett eset az egész világon.

A férfi elmondása szerint azért beszélt a Heraldnak esetéről, mert szakértői segítség keresésére akarja bíztatni a mentális gondokkal küszködő embereket. “Remélhetőleg olvasni fogja egy enyhébb depressziótól szenvedő ember, aki ennek hatására segítséget keres és kap majd, és sikerül kiegyensúlyoznia az életét” – közölte a férfi. “Sajnos ezt én nem tudtam megtenni” – tett hozzá.

A pszichiátriai szaklapban megjelent cikk szerint a férfi bal kezének kisujját vágta le, majd zöldségekkel együtt megfőzte és megette saját testrészét. A szakértők jellemzése szerint az eset idején enyhébb depressziótól, valamint alvászavartól szenvedett, és öngyilkos gondolatati voltak, de pszichózis nem állt fent.

A férfi a Heraldnak viszont azt állította, hogy pszichotikus epizódon esett át, de az elmúlt, mire a kórházba ért, és nem tudta meggyőzni az elmeorvosokat, hogy nem csak depressziótól szenved. Elmondása szerint “elvesztette a bizalmát a rendszerben”, ahol “gyilkossággal, vagy öngyilkossággal kell fenyegetőzni”, hogy felfigyeljenek az emberre.

Ajánlott videó