Szórakozás

Meghalt, eltemették, mégis él

Farkas Csilla
Farkas Csilla

szerkesztő. 2011. 04. 28. 12:35

Anyai tévedés áldozata lett egy 41 éves férfi, illetve családja Máramaros megyében.

A férfit halottnak nyilvánították, el is temették, szerdán a rendőrség viszont elképedve fedezte fel Temesváron, hogy a férfi él.

Vasile Alb 1990-ben költözött Temesvárra, ahol az építőiparban talált magának munkahelyet. Megházasodott, ám hat évvel ezelőtt el is vált a feleségétől. A Máramaros megyei családtagjaival lassan minden kapcsolatot megszakított, 2010-ig nem is tudtak semmit a férfiról.

Tavaly novemberben a rendőrség egy azonosítatlan holttestre bukkant a Szeben megyei Resinár településen, négy hónappal később a 41 éves férfi édesanyja saját fiaként azonosította.

A holttestet a család nem szállítatta haza pénzhiányra hivatkozva, így az állam temetette el. Később a halottnak nyilvánított Vasile egy rutinellenőrzés során a rendőrségtől tudta meg, hogy kivonták az élők sorából.

A rendfenntartó szervek újraindították a nyomozást a resinári halott ügyében. Vasile a bírósághoz fordult, hogy érvénytelenítsék a halotti bizonyítványát. Akár több hónapba is beletelhet, hogy hivatalosan is élő lehessen – írja a manna.ro.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.