Szórakozás

Hercegi esküvő: többen már most az utcán éjszakáznak

A brit fegyveres erők mintegy ezer tagja tartott próbát a brit fővárosban szerda hajnalban, két nappal Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője előtt.

A Sky News televízió és a BBC beszámolója szerint a légierő, a haditengerészet és a szárazföldi egységek tagjai ünnepi uniformisban kezdték hajnali fél ötkor a próbát a Westmister apátsághoz vezető utakon. A próbán részt vett Vilmos herceg néhány egykori kollégája is.

Az apátság épületét már kedden lezárták a látogatók elől, hogy megkezdhessék a templom díszítését, és hogy ott is megtarthassák a pénteki szertartás próbáit. A zenei főpróbát szintén szerdán tartják az apátságban, míg a klérus főpróbáját csütörtökre tervezik, amelyen várhatóan a jegyespár is részt vesz majd.

A Westmister apátság környékén és az oda vezető utakon eközben már több tucatnyi ember táborozott le, hogy minél jobb helyről tekinthesse meg a szertartást és minél közelebb kerülhessen a templomból távozó párhoz. Az esküvő biztonságára a Scotland Yard közlése szerint több mint ötezer rendőr és számos katona vigyáz majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik