Szórakozás

Meglepő és mulatságos: valóságshow-t indít egy magyar önkormányzat

Hódvalóságshow indul a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján: néhány hónapon belül bárki, bárhonnan, egyetlen kattintással betekintést nyerhet majd egy hódcsalád életébe.

Magyarországon 150 évvel ezelőtt pusztultak ki a hódok. Az állatfaj megmentése érdekében a Természetvédelmi Világalap – a WWF – tíz esztendővel ezelőtt indított hódtelepítési programot.

ű2006 novemberében ennek köszönhetően érkezett meg és telepedett le a Hódmezővásárhely határában lévő, a Mártélyi-holtághoz közeli többágú csatornarendszerbe az a hódcsalád is, amelynek hétköznapjait a világ minden tájáról követni lehet majd a város honlapján keresztül.

Úgy tűnik, hogy az Alföldön öt éve élő hódok hosszú távra rendezkedtek be: a szakemberek a helyszíni bejárás során két várat és több beszakadt üreget is találtak, és az is kiderült, hogy a rágcsálók elsősorban a füzeket, a nyárfákat és a gyalogakácot kedvelik.

A sajtóreferens elmondta, hogy az önkormányzat a hódok élőhelyére telepített rádiós jelekkel kommunikáló kamerák és az élő képet interneten keresztül továbbító videorendszer kiépítésével elsősorban a természetvédelem fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. A 4,3 millió forintos beruházás eredményeként a város honlapján keresztül az érdeklődők bárhonnan és bármikor egy eddig rejtett világ mindennapjaiba nyerhetnek betekintést. A mindenki számára egyszerűen elérhető online felület kiváló megfigyelési lehetőséget jelenthet a környezetvédelemmel foglalkozó szakemberek számára is.

Az előzetes tervek szerint a hódcsalád idén ősszel tűnik fel először Hódmezővásárhely honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik