Szórakozás

Trónörökösi esküvő élőben a YouTube-on

Élőben lesz követhető az internetes videomegosztón Vilmos és menyasszonya, Kate Middleton jövő heti esküvője, de a jókívánságok már keddtől feltölthetők a portálra.

Vilmos – Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia – április 29-én esküszik örök hűséget polgári származású kedvesének az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomában, a Westminster-apátságban.

A St. James-palota – Károly herceg londoni hivatala – kedden bejelentette, hogy a jövő pénteki menyegző fejleményeinek élő “stream” adásfolyama brit idő szerint délelőtt 10 és délután 2 óra között lesz fogható a YouTube-on, a brit királyi család külön csatornáján, amely az alábbi világhálós címen érhető el.

Az adásban látható lesz a fiatal hercegi pár érkezése a Westminster-apátságba, az esküvői ceremónia, Vilmos és Kate távozása – immár házaspárként – a szertartásról, a királyi család megjelenése a Buckingham-palota híres teraszán, valamint a királyi légierő harci gépeinek tisztelgő átrepülése a palota felett.

Az adást a YouTube-csatorna a BBC televízió közvetítéséből veszi át, de a BBC műsorvezetőinek kommentárja nélkül. Ehelyett a St. James-palota, valamint a Clarence House – Károly és Vilmos közös londoni rezidenciája – “mellékel” majd élő kommentárt a csatornán, történelmi információkkal, kapcsolódó internetes címekkel, fotókkal, videókkal és egy integrált Twitter-kapcsolattal kiegészítve.

A brit királyi család YouTube-csatornáján kedden megnyílt a trónörökösi esküvő virtuális “video-vendégkönyve” is, amelyre bárki a világon feltöltheti a hercegi párnak szánt, kamerával vagy akár mobiltelefonnal rögzített jókívánságait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik