Szórakozás

Továbbra is Jerzy a VV4 nagy esélyese?

Tölgyessy Péter valóságshow-elemző szerint a Szépfiú a potenciális jelölt a végső győzelemre.

A szociálpszichológus végzettséggel rendelkező Tölgyessy – aki csupán névrokona a politikai elemzőnek – 2004-ben az Egyesült Államokban doktorált a closed scene, azaz zárt helyszínű valóságshow-kból. Magyarországon egyedüliként elemzéseket készít a ValóVilág szerkesztői számára, melyek segítségével prognosztizálni lehet különféle történéseket, eseményeket, valamint modellezi egy-egy karakter “életpályáját” a házon belül.

Tölgyessy már a ValóVilág indulása után nem sokkal, 2010 decemberében leírta blogjában: Jerzynek komoly esélye van arra, hogy megnyerje a valóságshow-t. Véleményét elsősorban arra alapozta, hogy a lengyel srác kellemes külsejű és nem megosztó személyiség. Ráadásul villaléte alatt mindig hű volt karakteréhez, Szépfiúként költözött be a luxusbörtönbe, és úgy is viselkedett. Márpedig a „karakter-hűség” az egyik kulcsa lehet a versenynek, Tölgyessy szerint ugyanis “a villában az a játékos lesz „hosszútávfutó” és győzelemre esélyes, aki a rá ruházott szerepével a leginkább tud egybevágó lenni, azonosulni.”

A szociálpszichológus szerint a Szépfiú már a kezdetektől fogva erős volt, és ma is úgy látja, hogy Jerzy a legesélyesebb arra, hogy a ValóVilág végén bezsebelje a rengeteg nyereményt. A végső győzelem gyógyírként szolgálhat majd szerelmi bánatára, az elemző szerint ugyanis Gigi és Jerzy szakítani fog, miután a fiú kijön a Villából.

AJÁNLOTT LINK:

Honnan tudtam előre, hogy Jerzy erős? (Tölgyessy D. Péter elemez)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik