Szórakozás

Megbélyegezték Vilmos és Kate házasságát

Bélyeggel sokkolta a csendes-óceáni Niue szigetállam a brit nemzetközösség királypárti állampolgárait.

A New Zealand Post által a sziget kérésére kibocsátott bélyeg ugyanis középen perforálva – azaz egymástól elválasztva – ábrázolja Vilmos herceget és párját, Kate Middletont – írta hétfőn a The Register brit hírportál.

Az Új-Zéland társult államának számító Niue bélyegén a házasság jövőbeli sorsát negatívan lefestő utalás nem nyűgözte le Hugh Jefferies angol bélyegszakértőt sem. A Gibbons Stamp Monthly brit bélyeggyűjtő portál szerkesztője szerint bár a felelősöknek valószínűleg nem állt szándékukban vészjóslóan utalni a királyi pár jövőjére, de kétségtelen, hogy “nagyon bizarr dizájnt” választottak.

A szakértő utalt arra is, hogy korábban is történt hasonló eset: Károly herceg és Diana esküvőjét követően a királyi párt egymástól elforduló pozícióban ábrázolta az ausztráliai Royal bélyeg.

Jefferies azt is megjegyezte, hogy a két bélyeg ráadásul eltérő értékű: a Kate Middletont ábrázoló fele egy dollárral kevesebbet ér. A szakértő szerint ennek az lehet az oka, hogy Vilmos herceg jövendőbelije még nem érdemelte ki a Diana hercegnőnek korábban megítélt “Szívek királynője” státuszt.

Vilmos herceg és Kate esküvőjét április 29-én tartják a Westmister székesegyházban. A szertartást bárki élőben követheti a You Tube-on és a Google Earth-ön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik