Szórakozás

Shakira lányiskola újjáépítésében segít Haitin

Négyszázezer dollárral támogatja a tavalyi haiti földrengésben megrongálódott történelmi Elie Dubois lányiskola újjáépítését az énekesnő.

Shakira csütörtökön a szigetország fővárosában, Port-au-Prince-ben jelentette be, hogy az általa életre hívott Barefoot Foundation alapítvány 400 ezer dollárral segíti a nagymúltú katolikus tanintézmény helyreállítását. A Grammy-díjas híresség az iskola diákjait is meglátogatta, együtt táncolt és énekelt velük, a 2010-es labdarúgó világbajnokságra írt Waka Waka című dalt adta elő.

“Meggyőződésem, hogy az oktatáson keresztül vár jobb jövő a haiti emberekre” – mondta. A zenészt elkísérte Luis Alberto Moreno, az Amerika-közi Fejlesztési Bank feje is, az intézmény szintén támogatni akarja az iskola újjáépítését.

Az intézménynek egy közel százéves épület ad otthont, a 2010. január 12-i földrengés – amely becslések szerint több mint 300 ezer ember haláláért felelős – súlyos károkat okozott a házban.

Az 1913-ban épült, 9-tantermes, 250-férőhelyes iskola volt a szigetországban az első, amely szakmát adott lányok kezébe. Újjáépítése két hónapon belül kezdődik, és 14 hónapig is eltarthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik