Szórakozás

Meglépett egy kobra a bronxi állatkertből

A kíváncsi (és nagyon mérges) egyiptomi kobra miatt lezárták az állatkert hüllőházát.

A durván 50 centi hosszú kígyó után tegnap óta folyik a kutatás, az állatkert igazgatója szerint azonban nincs ok a pánikra, a kobra nem szökött ki az emberek közé. „Ahhoz, hogy megértsük a szituációt, meg kell értenünk a kígyókat” – fogalmazott az újságírók kérdésére Jim Breheny, majd elmondta, a kígyók a rejtett zugokat keresik, abból pedig van bőven a bronxi állatkertben.

A dolgozók abban reménykednek, amikor a kobra éhes vagy szomjas lesz annyira, hogy előbújjon rejtekhelyéről, nyakon tudják majd csípni. Amíg ez meg nem történik, a hüllőház zárva marad a látogatók elől.

Az egyiptomi kobra mérge rendkívül erős, egyetlen harapása három óra alatt térdre kényszeríthet egy felnőtt elefántot is – egy felnőtt emberhez azonban már 15 perc is elég. A kobra mérge roncsolja az idegszöveteket és bénulást okoz, ami fulladáshoz vezet. A történészek úgy hiszik, az egyiptomi kobrára utalhattak az ókorban áspiskígyóként – azaz a legenda szerint Kleopátra is egyiptomi kobrával maratta meg magát, amikor öngyilkosságot követett el.

AJÁNLOTT LINKEK:

Eltűnt egy mérgeskígyó a bronxi állatkertből – angolul (CNN.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik