Szórakozás

Küklopsz-baba: orr nélkül, szemmel a homlokán született

Ritka mutációval, homloka közepén egy szemmel látta meg a napvilágot egy kisfiú Indiában a múlt héten.

A 34 éves anya császármetszéssel hozta világra a kisbabát. Az orvosok tudták, hogy rendellenességgel fog megszületni a csecsemő, ám ők maguk is megdöbbentek, amikor meglátták a kicsit. A ritka vízfejűségben, úgynevezett Küklopsz-betegségben szenvedő csecsemőnél a terhesség 32. hetében fedezték fel a mutációt.

“Harmadjára voltam várandós. Az előző terhességem alatt elvetéltem. Nekem azt mondták, a kisbaba agyában víz volt, de nem gondoltam volna, hogy egyetlen szemmel és orr nélkül fog megszületni” – magyarázta az anya. A csecsemő mindössze egyetlen napot élt.

A világon minden 250. embriónál fejlődési rendellenesség érhető tetten. Nagyon ritka viszont, hogy egy súlyos mutációval fejlődő embrió túlélje a terhesség hetedik, nyolcadik hónapját, és meg is szülessen. A leggyakoribb esetben a genetikai mutációk oka az anyák alkoholizmusa vagy cukorbetegsége.

Az úgynevezett Küklopsz-betegség az orvosok szerint szoros összefüggésben lehet a rákos megbetegedések kezelésére adott gyógyszerek hatásával.

AJÁNLOTT LINK:

Orr nélkül, homlokán szemmel született egy kisfiú (manna.ro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik