Szórakozás

Kate Middleton helyett műsztárokra vágynak a tinik

A brit bakfisokat sokkal inkább lázba hozzák a mesterségesen generált sztárok, mint a hercegi menyasszony.

Bár brit földön is kisgyerekként bőségesen részesülnek királylányos, hercegnős mesékben a gyerekek, a lányokat pedig ezek magukkal is ragadják, a tévéműsorok hamarosan átállítják érdeklődésüket, és bálványaik az X-Factor-szerű adások révén kitermelt hírességek lesznek.

“Nem szeretnék feleségül menni egy herceghez, nem tűnik túl mókásnak az életük. Inkább pophercegnő lennék” – idézett a Reuters hírügynökség egy 13 éves lányt, mint korosztályára jellemző véleményét.

“Inkább Oscar-díj-kiosztási gálára mennék, mint királyi esküvőre. Kate Middleton nem megfelelő sztár, jobb lenne filmhírességeket látni” – mondta egy másik, ugyancsak 13 esztendős lány.

Az érdeklődés nagyot változott röpke 30 év alatt. Károly herceg – a jelenlegi brit trónörökös – 1981-ben vette feleségül Dianát. A pár elsőszülött fia, Vilmos herceg – és menyasszonya, Kate Middleton – áprilisra tervezett menyegzője hatalmas sajtófigyelmet kap, mégsem érdekli annyira az embereket – vélekedik Chris Rojek, a szociológiaprofesszor, aki könyvet is írt Celebrity – Híresség – címmel a jelenségről.

Azért akadnak olyan lánykák is, akik X-Factor-ikonok helyett mégis inkább Kate Middletonnal találkoznának szívesebben.

“Ő királyné lehet, de egy X-Factor-sztár, nos, az az marad, aki volt” – mondta egy 12 éves lány, aki inkább lenne hercegné, mint tévé termelte sztár, mert a szolidabb, de örök híresség híve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik