Szórakozás

Elizabeth Taylort gyászolja a világ

Amerika megrendülten fogadta a kétszeres Oscar-díjas hollywoodi filmcsillag halálhírét.

Mindvégig barátok voltunk. Olyan nőként fogok emlékezni rá, akinek a szíve és lelke éppolyan gyönyörű volt, mint klasszikus szépségű arca és fenséges szemei” – emelte ki a nyolcszor is férjhez ment Taylor egyik korábbi férje, John Warner volt szenátor.

Barbra Streisand szerint egy korszak lezárult. Mint a színész elmondta, Liz Taylor nemcsak szépsége vagy sztár mivolta, hanem mélyen humánus szemlélete miatt volt igazi nagyság. Hozzátette: vicces volt és nagylelkű, aki értékes életet élt.

Elizabeth ízig-vérig amerikai királynő lett. Több mint egy generáción át feledhetetlen szereplőket hívott életre a filmvásznon, és az AIDS-szel folytatott fáradhatatlan harcával világszerte emberek millióinak adott reményt” – emlékezett rá Bill Clinton volt amerikai elnök és felesége, Hillary Clinton külügyminiszter.

Igazi sztár volt, nemcsak a szépsége és népszerűsége miatt: Elizabeth Taylor tehetséges volt. Barátként mindig számíthattam rá. Hiányzik majd, de nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ismerhettem” – fogalmazott Liza Minnelli.

A két évvel ezelőtt elhunyt Michael Jackson testvére, La Toya Jackson csodálatos nőnek, a filmvászon legendájának nevezte Taylort, hozzátéve, hogy fivére hihetetlen barátjának bizonyult azokban a nehéz időkben, amelyeken keresztülment. Mickey Rooney színész azt fejtegette, hogy Elizabeth Taylor távozását megérzi a filmvilág.

RIP Elizabeth Taylor“, azaz “Nyugodj békében, Elizabeth Taylor” – ez volt szerdán a leggyakoribb bejegyzés a Twitter mikroblog-hálózaton. “Elizabeth, köszönöm neked mindazt a segítséget, amelyet a HIV és az AIDS elleni harcban nyújtottál. Az egész világnak hiányozni fogsz” – írta az egykori kosárlabda-sztár Earvin “Magic” Johnson, akit korábban HIV-pozitívnak nyilvánítottak. Szintén a színésznő AIDS elleni harcát emelte ki bejegyzésében a CNN volt “talkshow-királya”: “Elizabeth Taylor nagyszerű barát, óriási sztár és merész asszony volt… Amikor Elizabeth harcba szállt, száz százalékig küzdött. Ő volt az első híresség az AIDS elleni csatában” – írta Larry King.

George Michael énekes Twitterén azt írta, az utolsó hollywoodi nagyságok egyike és fantasztikusan vonzó nő volt. Steve Martin amerikai színész pedig így emlékezett: “Többször is találkoztam Elizabeth Taylorral. Szellemes és önironikus volt, amit meglepőnek és elragadónak találtam. Imádott nevetni.” A színészek mellett a zenei élet sztárjai sem hagyták szó nélkül a legenda halálát: “Mint egy tiszta gyémánt, úgy fogsz ragyogni” – írta az ausztrál Kylie Minogue, és hasonlóan nyilatkozott az amerikai Mariah Carey is, azt írva: “Elizabeth Taylor egy összehasonlíthatatlan legenda, aki örökké fog élni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik