Szórakozás

Rebecca Black máris milliomos

Az iTunes 70 centet fizet az előadóknak minden letöltés után, a világ legrosszabb dalának kikiáltott „Friday”-ra pedig több mint kétmillióan voltak eddig kíváncsiak.

Ráadásul az egész pár nap leforgása alatt történt, ha pedig számításba vesszük, hogy Rebecca (és odaadó édesanyja) mindent összeadva 2000 dollárt költöttek arra, hogy a 13 éves kiscsajból sztár legyen, az eredmény előtt tényleg kalapot kell emelnünk (bármennyire is ostoba a dal).

Ráadásul nem csak Black járt jól a dallal, hanem az őt „kitaláló” Ark Music Factory is példátlan bevételt ért el a közreműködésével: a Forbes jelentése szerint a YouTube durván ezer oldalletöltés után generál 1 dollárnyi bevételt, ami aztán osztódik 32 százalékban az oldal, és a 68 százalékban videó készítője között. A több mint 33 millió YouTube-néző durván 20,000 dollárt termelt az Ark Musicnak és Rebeccának – azaz Black mama befizetése 1000 százalékosan térült meg. Ja igen, a 33 millió még tegnapi adat, ma már majdnem 38 milliónál tart.

Szóval igen, nyugodtan ki lehet röhögni a „Friday”-t, a dal mögött dolgozó (és milliók „ízlésére” óramű pontossággal építő) gépezetet azonban már semmiképp.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nevess csak, Black közben milliárdos lesz – angolul (Forbes.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik