Szórakozás

Wolf Kati: 20 évesen ezt nem bírtam volna ki

Az énekesnő több mint harminc évet várt a sikerre, de azt mondja, csak most érett meg igazán a feladatra.

Wolf Kati példaképe mindig is Freddy Mercury volt. Nem csoda, hisz zenész családban nőtt fel. Édesapja Wolf Péter zeneszerző, aki ma már inkább csak komolyzenei darabokat ír. Édesanyja ízig-vérig anya és feleség, ezen kívül egyengeti a szentendrei kórus útját is. Két bátyja van, egyikük sem zenél, de ők is nagyon muzikálisak.

„A Vuk eléneklése után megfordult velem a világ, 7 évesen azt gondoltam: én már nem megyek vissza az iskolapadba, énekesnő lettem. Persze a szüleim helyre raktak. Azt mondták, bármi lehetek, csak találjam ki, és tanuljam meg a szakmát. A szüleim nem voltak szigorúak, inkább csak megmutatták a lehetőségeket” – mesélte Kati az RTL Klub Portré című műsorában.

Az éneklés mellett mindig volt civil munkája is, például az Artisjusnál dolgozott. Itt ismerte meg a férjét, aki sportoló családból származik.

Az X-Faktor korelnöke későn érő típusnak tartja magát, pedig a képzettségével nem volt baj, akár taníthatta is volna énekelni a többi versenyzőt, de mint mondja: „Most nagy az érdeklődés, sok helyre hívnak, a 20 éves Wolf Kati ezt nem bírta volna ki”. Korábban számos jó kis zenekarban, formációban megfordult már. Még az X-Faktor egyik énektanárával is dalolt együtt.

A tehetségkutató vége óta Wolf Kati pályája is felfelé ível. „Nagy csapat dolgozik körülöttem, így sokkal könnyebb. Mindenki azt csinálja, amihez nagyon ért, nekem pedig az a dolgom, hogy kiálljak a színpadra és jól énekeljek, és persze szervezek. Állandóan logisztikázok” – mondta Wolf Kati.

Nemrég készült el első slágere, a Szerelem, miért múlsz című dal. Arra gondoltak, hogy nevezni kellene vele az Eurovíziós Dalfesztiválra. Ezt Rakonczai Viktor zeneszerző meg is tette, a Magyar Televízió pedig a belső válogatáson Kati számát választotta ki, így ő képviselheti hazánkat májusban Düsseldorfban.

Az énekesnő számára fontos a család, a férje és a nagyszülők is sokat segítenek a mindennapokban, de van, amiről nem hajlandó lemondani: „Én éneklem a Tente babát, én mondom a mesét, de amikor elaludtak, anya tűz bele az éjszakába”.

AJÁNLOTT LINK:

Wolf Kati a vasárnapi Portréban (RTL Most)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik