Szórakozás

Magyar fiú a YouTube zenekarában

A 23 éves Nyerges Gábor is egyike volt annak a 101 zenésznek, aki a világ legnépszerűbb videomegosztó oldalának zenekarában játszott a sydney-i operaházban.

A koncertet élőben lehetett nézni a videós oldalon, így milliók láthatták a győri kürtös produkcióját – hangzott el vasárnap az RTL Híradóban.

Nyerges Gábort azután választották be a YouTube internetes videomegosztó oldalának szimfonikus zenekarába, hogy egyik produkciójáról feltöltött egy néhány perces felvételt a világhálóra.

Idén 33 országból 101 zenész érkezett az ausztrál nagyvárosba egy héttel ezelőtt. Hosszú próbák után magyar idő szerint vasárnap délelőtt 10 órakor elkezdődött a nagy koncert, amelyet élőben láthatott az, aki rákattintott az internetes oldalra.

Az előadás alatt a sydneyi operaházra hatalmas képeket vetítettek, de bent is látványos díszletek között játszhatott a nemzetközi zenekar. A magyar zenész egyébként nem sokat látott Ausztráliából az egyhetes próbák alatt, ráadásul hétfőn már haza is utazik.

A YouTube két éve már toborzott tagokat az interneten szimfonikus zenekarába. Akkor két magyar – egy nagybőgős és egy brácsás – is játszhatott a New York-i Carnegie Hallban megrendezett koncerten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik