Szórakozás

Kilencvenszer húzták meg a KRESZ-vizsgán

A 26 éves londoni nő elképesztő rekordot állított föl: kilencvenszer futott neki, és kilencvenszer hasalt el az elméleti vizsgán.

Noha a hölgy nevét a hatóságok nem adták ki, az esettel kapcsolatban azonban kiderült, Nagy-Britanniában többeknek okoz komoly problémát az elméleti vezetés: 2010-ben egy férfi például csak a harminchetedik nekifutásra teljesítette a tesztet, de még ezzel sem lehetett rekorder, mivel a middlesexi Git Kaur Randhawának negyvennyolcszor kellett megbuknia még 1987-ben, hogy a végére sikerüljön az 50 tesztkérdésből 43-ra jó választ adni. Az ismeretlen hölgynek ezt a rekordot teljesítményt sikerült most alul/felülmúlnia.

A brit előírások szerint az elméleti vizsgateszt 50 feleletválasztós kérdésből áll, ebből a jelentkezőknek 43-ra kell jó választ adniuk, hogy átmenjenek. A lehetőségek száma természetesen itt sem végtelen, már csak ezért is furcsa, hogy 90 próbálkozás után hogy nem lehet összeszedni 43 helyes választ (vagy hogy a hatóságok miért nem kérték meg eddig a hölgyet, hogy inkább tartózkodjon a vezetéstanulástól, mert a végén még átmegy, és tényleg vezetnie kell).

Egy elméleti vizsga díja egyébként 31 angol font, durván 9600 forint – azaz a hölgy eddig mintegy 870,000 forintnyi vizsgadíjat fizethetett ki. Arról, hogy újra nekifut-e a tesztnek, egyelőre nem érkezett hír.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nagy-Britannia legrosszabb autóvezetője – angolul (Shocking Times)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik