Szórakozás

Két férfi tánca egy osztrák valóságshow-ban

A táncos valóságshow-k történetében első ízben két férfi táncolt egymással péntek este az osztrák köztévé (ORF) Dancing Stars című sikersorozatában.

Alfons Haider, az ORF homoszexualitását nyíltan vállaló moderátora Vadim Garbuzov ukrán származású osztrák versenytáncossal vesz részt a versengésben, amelyben híres emberek és hivatásos táncosok alkotnak egy párt.

A valóságshow világviszonylatban is első férfipárja egyelőre továbbjutott, bár nem éppen művészi teljesítményével tűnt ki. A Die Presse újság szerint az Aretha Franklin Respect című számára előadott produkcióból hiányzott az erotika, Haider túlságosan nagy fizikai távolságot tartott partnerétől, talán éppen azért, mert előzetesen kritikák érték az azonos nemű táncospár szereplését, főleg Niki Lauda légitársaság-tulajdonos, volt Forma-1-es világbajnok részéről.

A műsor után a népszerű műsorvezető azt mondta, hogy ez volt pályafutásának legnehezebb fellépése. Szavai szerint azt szeretné, ha az azonos nemű párokat a jövőben pusztán teljesítményük alapján ítélnék meg.

A brit eredetű, ma már a világ közel 40 országában futó valóságshow első azonos nemű párja Izraelben lépett a táncparkettre: ott két leszbikus nő, köztük az izraeli köztévé sportriporternője alkotott egy párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik