Szórakozás

Kint élő magyarok beszámolója Japánból

Nincs pánikhangulat az országban, az emberek fegyelemmel tűrik a történteket.

Hivatalosan négyezernél is több halottja van a múlt pénteki katasztrófának, de még mindig tízezreket keresnek. Egyelőre még nem sikerült elhárítani a veszélyt a fukusimai erőműben. Több munkás sugárfertőzést kapott, Tokióból pedig tömegek menekülnek a sugárfertőzéstől tartva. Sok magyar hazajött, de még mindig vannak, akik kitartanak. Az Aktívban olyan magyarok szólaltak meg, akik a katasztrófa ellenére sem hagyták el az országot.

Nyerges Norbert elmondta, nincs pánikhangulat az országban, fegyelemmel tűrik a történteket. Bár ez főleg a japánokra igaz, nyílegyenes sorban állnak a vízért, élelmiszerért, a boltok ugyanis kiürültek.

Dr. Beke Szabolcs fizikus három éve él Japánban. Ő igaz az országot nem hagyta el, de Tokiótól távolabbra, délebbre költözött. Sokan követik az ő példáját, de ahogy mondja, inkább a kint élő külföldiek.

Beszámolók szerint a japánok elképesztő fegyelemmel viselik a megpróbáltatásokat, miközben a repülőterek tömve vannak, az emberek tömegesen próbálnak menekülni a katasztrófa sújtotta országból.

AJÁNLOTT LINK:

Magyarok, akik nem hagyták el Japánt (TV2.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik