Szórakozás

Fájdalmas gyerekkorukról meséltek a Villalakók

Jerzy volt, hogy egy hétig csak rizst evett, Anikó szülei disznóólakat építettek újjá, ebből lett házuk.

Kedden folytatódott a jótékonysági hét a Villában. A játékosoknak össze kellett írniuk, hogy szerintük milyen ételekre van szüksége a gyerekeknek ahhoz, hogy minden tápanyaghoz hozzájusson a szervezetük. Majd érkezett egy táplálkozási szakértő, aki helyre tette a lakók fejében kialakult hibás képet az alultápláltságról és egyéb táplálkozással kapcsolatos fogalmakról.

A Villalakók a felvilágosítás után újabb levelet kaptak, melyben azt tudatták velük, hogy mostantól minden élelmiszer alapanyagát nekik kell előállítani, növényt termeszteni 220 négyzetméteren. Csak azt ehetik meg, amit maguknak előállítanak. Nem sokkal később megérkezett Lilu, hogy a hálóban négyszemközt beszélgessen a lakókkal gyerekkorukról. Megdöbbentő emlékek kerültek elő. Jerzy elmesélte, hogy előfordult olyan is, hogy az édesanyja hétfőn főzött egy fazék rizst és azt ették egész héten.

A Szépfiú csak később jött rá, amikor állami gondozásba került, hogy korábban alultáplált volt, az intézetben ugyanis 5-6 kilót hízott rövid idő alatt. Anikó szülei disznóólakat építettek újjá, ebből lett házuk, de csak az udvaron volt WC. Éva is ismeri a szűkölködést, többször megesett, hogy éttermi maradékot csomagoltatott el egy vacsorameghívás után, hogy legyen mit ennie.

Béci másra vágyik, mint amit az ő szülei nyújtani tudtak neki, a legjobban a saját szoba hiányzott neki, de nem magát tartja a legrosszabb helyzetűnek, hanem a barátait, akik sokszor nem tudnak ételt venni a gyerekeiknek. Gigi a szülei miatt aggódik, ezért lehet, hogy nem is fog tudni elköltözni, mert annyira félti őket és attól tart, hogy nem fognak tudni megélni.

A ValóVilág iskolás csoportok saját produkcióit várja háromperces videók formájában, ezért a lakók is megkapták azt a feladatot, hogy készítsenek kisfilmet erről a felhívásról. A forgatáson mindenki megküzdött saját szövegével, de leginkább a szerelmes éjszakán évődő Béci, akinek még nehezebben ment a memorizálás, mint máskor. Ki is akadt, hogy Jerzy jobban beszélt, mint ő.

AJÁNLOTT LINK:

BÉCI ELBÚCSÚZOTT SZERELMÉTŐL, JERZY MEGTANULT SZÓNOKOLNI (RTL Klub)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik