Szórakozás

Beperelte a kormányt egy diák, mert műveletlen maradt

Pert indított Victoria állam kormánya ellen egy 15 éves fiú, mivel állítása szerint analfabéta maradt és a számokat sem ismeri, noha tíz éve vesz részt a közoktatásban.

A Melbourne-ben iskolába járó fiú ügyvédei azért fordultak a szövetségi bírósághoz, mert “kérdésessé vált” ügyfelük jövője, és “súlyos hátrányok” érték, miután “nem felelt meg az oktatási követelményeknek” az iskolájában.

Az ügyvédek szerint az állam kormányzata “világszínvonalú” képzést ígér a tanulóknak, ám a védencüket megfélemlítették és tudatlanul hagyták az iskolában. A fiú ezért egyben a jövőbeli várható veszteségei miatt is kárpótlást igényel a kormányzattól.

A fiúnak egyébként állítólag egy hatéves gyerek szintjén volt a műveltsége, amikor 2008-ban hetedikbe, azaz az ausztrál oktatási rendszer szerinti első középiskolai osztályba ment. Bár a gyereknek általános tanulási problémái is voltak és a szorongás tüneteit is mutatta, ahhoz túl intelligens volt, hogy a speciális nevelési igényű gyerekek iskolájába átvegyék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik